Novetats

Terceres "Rutes Morisques"

Terceres "Rutes Morisques"

Està a punt de començar la tercera edició de les Rutes Morisques, que ha vingut organitzant AEMaBa per a socis i simpatitzats, obertes al públic general. Durant els dos primers anys van tenir un gran èxit d'assistència. Estan plantejades com a excursions de dissabte pel matí, sense especial dificultat quant a esforç físic (són benvinguts joves i vells), cada dia en un poble (o grup de pobles veïns), amb opció a dinar després en un restaurant local. L'excursió pren com a excusa reviure sobre el terreny els fets històrics de l'expulsió dels moriscos del 1609, una de les poques ocasions en què la Marina Baixa ha estat protagonista de la història. Fins ara era poc reconegut que la rebelió morisca va començar en Orxeta, Relleu i Finestrat, al setembre del 1609, en oposar-se al trasllat forçós cap a Algèria de la població islàmica del regne, que s'havia d'embarcar als ports de Vilajoiosa i Alacant. La nostra comarca era llavors la regió de major proporció de població islàmica d'Europa.


L'edició del 2012, organitzada per Manuel Pinto, compta amb dos guies per cada poble, i visitarà Polop, Callosa, Bolulla, Tàrbena, Murla i altres llocs de la vall de Pop en la Marina Alta. Qui vullga més informació, deu adreçar-se al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i rebrà el material de les rutes. La primera sessió és el dissabte 22 de setembre del 2012, i vos esperem a Polop a les 9 del matí.


Per qui es va perdre les dos primeres Rutes Morisques, apareixerà a la revista Sarrià (al número 8, de pròxima aparició) un monogràfic dedicat a elles.