Novetats

Catàleg de la Barbera dels Aragonés

El passat 3 d'abril es va presentar a la Barbera dels Aragonés, a la Vila, el llibre catàleg de la casa. Es tracta d'una extensa publicació, en la qual portava anys treballant el personal de Vilamuseu. Felicitacions als nostres amics del museu de la Vila!
L'obra, que ja està sent una referència per a estudiosos i curiosos d'ací i de fora, inclou textos en castellà, valencià i anglés. Han participat més de quaranta autors, alguns d'ells de museus de gran prestigi internacional, fins i tot d'Anglaterra o del Japó, que han col·laborat amb els investigadors locals. Així, hi ha una participació important del Museo de Artes Decorativas, cosa que va fer que s'estimara fer una presentació a Madrid fa uns dies, entre altres.
S'ha editat en CD-ROM, format apropiat per a una obra de consulta de tantes pàgines. S'ha posat a la venda al preu de 5 €.
Roba, ceràmica, mobles, grafitti, joies... La gran diversitat d'objectes és només una mostra del conjunt inventariat. La família Aragonés, de la qual també es fa un estudi biogràfic, ens va deixar un patrimoni material notable que ens permet una aproximació molt realista al nostre segle XIX.