Novetats

Exposicions a Vilamuseu

Des de fa uns dies a la sala gran del Vilamuseu hi ha dos noves exposicions. Aquest espai magnífic, a l’espera d’una més completa mostra dels fons locals, albergarà exposicions temporals de diferents tipus. Ara podem gaudir de les primeres.

Per un costat, tenim una exposició procedent del MARQ sobre els nostres castells (“Guardianes de piedra – Los castillos de Alicante”), un patrimoni monumental encara poc estudiat i poc conegut. Castells roquers del passat medieval, entre altres fortificacions més modestes; torres de guaita; muralles i castells d’època moderna… Testimonis més o menys desgastats d’una llarga història bèl·lica en una regió muntanyosa.

D’altra banda, trobem també l’exposició pòstuma de l’artista local Llorenç Pizà (1950-2012), dedicada a un dels seus temes favorits, que porta el nom d’“Elogi de la mar”. Natural de Benaguasil, terra endins, viler d’adopció, la mar va inspirar moltes de les seues obres. Un món de colors vius, formes diverses i textures innovadores, poblat de peixos, nadadors, vaixells, horitzons… Una experiència visual perfecta per a l’estiu.

Més informació en la web vilamuseu.es.