Novetats

Inaugurada l’exposició de la Vila al MARQ

Divendres 2 de desembre del 2011 es va inaugurar l’exposició dedicada a Vilajoiosa al Museu Arqueològic d’Alacant, amb gran assistència de públic.

És una gran notícia per a la comarca, que trascendeix l’àmbit cultural. De les exposicions sobre localitats concretes que s’hi han fet, és la primera volta que el MARQ acull una població de les nostres. I tota la comarca pot sentir-se representada i orgullosa, en el sentit que, com va dir el comissari de l’exposició i soci nostre, Antonio Espinosa, el territori de la ciutat romana d’Allon (trobada fa uns anys dins la trama urbana de la Vila), venia a coincidir amb el de la Marina Baixa.

Durant un parell de mesos es podran contemplar peces arqueològiques úniques, algunes d’elles mai o poques voltes mostrades al públic, per falta d’un espai adequat. Alguns socis d’AEMaBa col·laboren en les activitats del Museu de la Vila, o treballen en ell. Aquesta institució porta anys funcionant, si bé l’edifici que l’albergarà està actualment en construcció; l’exposició és una mostra necessàriament escollida de l’abundant i ric fons del museu.

Collarets d’or, objectes fenicis i egipcis, inscripcions i mosaics romans, diferents tipus de ceràmica, armes antigues, etc. Com a detall simpàtic per a la nostra associació, està el vas en què hi ha pintat el pardalet que tenim com a logo. No oblideu contemplar i llegir el catàleg, un llibre bellament editat, i dissenyat, igual que la mateixa exposició, pels vilers Piqueras i Pizá.